Украинската армия има още около 8 месеца, в който може да

...
Украинската армия има още около 8 месеца, в който може да
Коментари Харесай

Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено на една салфетка

Украинската армия има още към 8 месеца, в който може да употребява жива мощ. Освен в случай че не се намали възрастта за готовност и стартират да взимат млади момчета на под 25 години, тъй като старците отпътуваха към този момент. Така че войната ще завърши доста скоро. Това ще бъде решено на една салфетка. Но двамата, които играят тангото, както сподели Доналд Тръмп, няма да са той и Зеленски, а идващият президент на Съединени американски щати, който и да е той, и Путин.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия проф. Николай Витанов.

Той твърди, че Русия също има съществени загуби на фронта, те били горе долу една трета на украинските, а това е към този момент няколко стотин хиляди. 

Коя войска може да спре съветската

Но на този стадий страната към момента може да си ги разреши. " Аз съм споделил, че единствената войска, която може да спре руската, е американската. Така че когато видя половин милион американски войници в Украйна, към този момент и аз ще почна да говоря за победа на Украйна във войната. Обаче не виждам такова нещо ", съобщи математикът.

Успешен ли беше Курският пробив

" Грубата математика споделя, че Русия ще победи във войната и ще откъсне територии от Украйна. Това е голата истина и ние би трябвало да се съобразяваме с това.

Курският пробив на ВСУ на Украйна не беше сполучлив. Още на втория ден споделих, че тази работа ще свърши зле. Там се водят борби на място, което е колкото територията на София, това триумф ли е? Загубите на украинската войска там са доста огромни ", добави специалистът.

Според него военно значение в тази интервенция няма, а имало някакво друго значение, което било витално значимо за Украйна.

Как Тръмп ще спре войната

" Камала Харис би трябвало да победи на президентските избори в Съединени американски щати, тъй като Тръмп оня ден каза: " Като стана аз президент и войната ще спре! " И по какъв начин ще спре - доста просто, ще спре помощта за Украйна и войната ще свърши ", предвижда Витанов.

" Ако на изборите в Съединени американски щати няма но бала с гласовете, Тръмп ще победи, макар че за Путин е по-добре Камала Харис да завоюва ", сподели той, като в този миг водещият Любенов го прекъсна: " Чакайте в този момент, слагате една доктрина, която е доста фундаментална. Ако и в Съединени американски щати, и в тази народна власт има но бала с гласуването защо приказваме?! "

" Публична загадка е, че има такова нещо. Има гласоподаване по пощата. Вие отивате в един квартал в огромен град, където има хора, които не могат да пишат и всички гласоподават и някой би трябвало да ги попълня тези формуляри, по тази причина ги пускате по пощата. Имаше клипове по какъв начин един човек отива и пуска цели сакове.

Демокрацията не е това, което ни се представя, тя е нещо друго ", посочи Витанов.

Убийството на водача на " Хизбула "

Той разяснява и убийството на лидера на " Хизбула "  Хасан Насрала. " От моя позиция нещата в Близкия изток не са толкоз комплицирани. Имаме две огромни мрежи, които се бият една с друга - едната е израелската, другата е арабско-иранската.  

Ситуацията след гибелта на Насрала няма да се омиротвори, просто иранските специфични служби ще го заменят с различен, допустимо по-радикален. Той управляваше " Хизбула " 30 години, а старите лъвове не са толкоз буйни, в този момент ще пристигна младо лъвче, което ще би трябвало да се потвърждава, в случай че разбирате какво имам поради.

Ситуацията няма да се промени, има какво да спре Нетаняху, тъй като той няма безбройна войска ", безапелационен е Витанов.

Ядрената бомба на Иран

Той е на мнение, че тероризмът в света има няколко глави и не може толкоз елементарно да се убие. " Радикализацията ще продължи, главното, което би трябвало да гледаме там, е по кое време Иран ще придобие нуклеарно оръжие, тъй като нуклеарната бомба на Иран ще промени напълно ситуацията.

Това значи, че Съединени американски щати би трябвало да държат бойни групи на самолетоносачи там, такива, които боеспособни са три, другите имат потребност от ремонт. Китай преди няколко дни извади 3 бойни групи на самолетоносачи и към Тайван се строи четвърта.

Ако Иран получи нуклеарно оръжие най-сетне, американците ще бъдат принудени държат най-малко една бойна група самолетоносачи и за Тайван ще останат две. Значи незабавно би трябвало да се ремонтират още няколко, тъй като Китай ще имат предимство. Ето по какъв начин един сякаш нищо и никакъв спор в Близкия изток води до световни последици ", проучва математикът.

Колко партии ще влязат в Народно събрание

Той предвижда, че партиите, които могат да влязат в идващия роден парламент, на този стадий са 9, само че може и да станат 10. " Някой ще се разпадне. Как се прави държавно управление с парламент с 10 партии? Много мъчно, вероятността да се сформира устойчиво държавно управление мощно понижава и то може бързо да се разпадне. Ако имаме шанс може и малко над 2 милиона души да гласоподават на вота.

Но в случай че още падне изборната интензивност, народът няма да желае да живее както досега и ще има промени. Управляващите би трябвало да си дадат сметка какво ги чака. Революцията преди всичко значи промяна на елита ", приключи проф. Николай Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР